vrijdag 29 november 2013

Grrrrr.

Door: Lida

De afzender sloot de mail aan mij af met Gr. Oftewel: ‘Ik heb nu lang genoeg tijd en energie aan je besteed.’  Blijkbaar vindt deze afzender het niet de moeite waard om ook de letters Met vriendelijke ..oeten aan mij te spenderen. Dat vind ik jammer, want ik ben best heel leuk.

Ook mijn beide zoons sluiten hun Wapjes (afkorting voor What’s App Messages) of SMS-jes (afkorting voor Short Message Service) waarmee ze alvast hun onvoldoende voor Frans aankondigen, meestal af met Hvj. Of bij een hele erge onvoldoende met het jolige Lafjoe. Dat begrijp ik. Het zijn pubers. Die willen geen seconde langer dan nodig is aan hun ouders besteden.

Dat mensen absoluut onleesbare Twitterberichtjes schrijven met hashtags en bitly’s, begrijp ik ook. Hoe moet je anders je belangrijke boodschap in 140 tekens kwijt? Ik begrijp zelfs dat mensen hun berichtjes op Facebook proberen aan te sterken of af te zwakken door er een koddige smiley achter te plaatsen. Zo’n gezichtje zegt soms nu eenmaal meer dan een hele rij woorden.

Maar waarom zouden we bij het schrijven van een mail de boel ook nog eens gaan afkorten? Mogen we qua woorden eindelijk helemaal los, doen we het nog niet. Een mail verdient in mijn optiek gewoon een persoonlijk slotwoord. Zo ontving ik afgelopen jaren mails die onder meer waren voorzien van vriendelijke, liefdevolle, vrolijke, hartelijke en warme groeten. Kijk, van zo’n welgemeend einde krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Van Gr. ga ik alleen maar grommen. Grrrr…..;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten